Μητροπολίτης Βαρνάβας: Αγνοήθηκε η δυτική Θεσσαλονίκη από το μετρό(vid)

Dec 4th, 2014

Voria.gr, 04.12.2014

Video: Taifer

Τι είπε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως για τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα στην κατασκευή του μετρό, κατά τον αγιασμό στον σταθμό «ΝΣΣ»

Την «πικρία και το παράπονο» των κατοίκων των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης, που, όπως είπε, αγνοήθηκαν μέχρι σήμερα από το μετρό, εξέφρασε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας.

Κατά τον αγιασμό του νέου σταθμού του μετρό Θεσσαλονίκης «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός», ο κ. Βαρνάβας κάλεσε τους υπευθύνους να επιδείξουν ψυχραιμία και υπευθυνότητα προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να ολοκληρωθεί το έργο του μετρό. «Με αγωνία παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα. Πρέπει οπωσδήποτε να λυθούν τα προβλήματα και να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο, που ήδη έχει καθυστερήσει πάρα πολύ», είπε.

Ο μητροπολίτης τόνισε πως «ίσως το μετρό Θεσσαλονίκης έπρεπε να θεωρηθεί επέκταση του μετρό Αθηνών για να λειτουργήσει πιο γρήγορα και να μην καρκινοβατεί τόσα χρόνια».

Σε ό,τι αφορά την επέκταση προς τα δυτικά, ο κ. Βαρνάβας είπε ότι οι «κάτοικοι των δυτικών συνοικιών θα περιμένουν στις καλένδες για να έχουν πρόσβαση και να μετακινηθούν. Θα έπρεπε να δούμε πού υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι και προς τα εκεί να κινηθούμε για να τους αναπαύσουμε».

 

No comments yet.