Η απάντηση των εργαζομένων στην Αττικό Μετρό

Nov 15th, 2012

Voria.gr, 15.11.2012

Στην αντεπίθεση περνούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης και απαντούν στην Αττικό Μετρό με την τελευταία μισθοδοσία του Προέδρου του Σωματείου

Συνεχίζουν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης, με αίτημα την πληρωμή των 30 νεοπροσληφθέντων εργατών με αμοιβές ισάξιες με αυτές που αμείβονται οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της ίδιας ειδικότητας.

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι περνούν στην αντεπίθεση και απαντούν στην Αττικό Μετρό, η οποία χθες έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με τους μισθούς που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι. «Θα ήμασταν ευτυχείς αν απολαμβάναμε τις αποδοχές που αναφέρουν, εκτός αν εννοούσαν ότι θα μας αυξήσουν τους μισθούς μας σε αυτά τα επίπεδα. Δυστυχώς όμως οι αμοιβές μας είναι πολύ μικρότερες» αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων.

Μάλιστα έδωσαν στη δημοσιότητα την τελευταία μισθοδοσία του Προέδρου του Σωματείου Κυπριανίδη Χάρη, όπου φαίνεται το ποσό των 951,62 ευρώ για το μήνα Σεπτέμβριο. Σημειώνουν επίσης ότι οι οικοδόμοι λαμβάνουν 12 μισθούς ετησίως κι όχι 14.

«Βέβαια θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στους κυρίους της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., ότι σημείο αναφοράς είναι τα 460 ευρώ που έχουν σκοπό να αμείβουν τους  30 νεοπροσληφθέντες εργάτες και αίτημα μας νόμιμο, να αμείβονται βάση της κλαδικής σύμβασης των οικοδόμων που ισχύει για όλους τους άλλους εργάτες» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Το αίτημα μας αυτό και το δικαίωμα μας να απεργήσουμε για να το διεκδικήσουμε, θα προτιμούσαμε να το κρίνει το Δικαστήριο την Τρίτη κι όχι η ίδια η Αττικό Μετρό ΑΕ, η οποία προκαταβάλει την απόφαση του Δικαστηρίου και χαρακτηρίζει καταχρηστική την κινητοποίηση μας» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Σχολιάζοντας την άμεση έκδοση ανακοίνωσης από την πλευρά της Αττικό Μετρό μετά τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι, σημειώνουν ότι «θα προτιμούσαμε την ίδια αμεσότητα να επιδείκνυε και στην επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν το έργο».

Το Σωματείο εργαζομένων ρωτά τέλος την Αττικό Μετρό, αν «εκτός από μειώσεις μισθών, έχει στο σκεπτικό της την τήρηση της νομοθεσίας και στις πληρωμές ή έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει την μη καταβολή της μισθοδοσίας ως όπλο εναντίον των κινητοποιήσεων των εργαζομένων».
 

No comments yet.