Πορεία από τους εργαζόμενους στο μετρό

Oct 24th, 2012

Ναυτεμπορική, 24.10.2012

Συγκέντρωση στο εργοτάξιο του σταθμού Αγίας Σοφίας στις 9 το πρωί και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης.

Το σωματείο ζητά την αλλαγή των συμβάσεων των 30 νεοπροσληφθέντων εργατοτεχνιτών με την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας για ένα μήνα και την πρόσληψη τους με τους όρους της κλαδικής σύμβασης.

«Μέσα στο καλοκαίρι απολύθηκαν 70 και τώρα κρίθηκε ότι χρειάζονται εργαζόμενοι. Δεν είναι δυνατόν 30 εργατοτεχνίτες, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν σταματήσει πριν λίγους μήνες, να εργάζονται μαζί με τους 320 συναδέλφους τους με άλλους όρους και με άλλη αμοιβή», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου του μετρό Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης.

Με βραδινή τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι γίνεται προσπάθεια παραπλάνησης του κόσμου, με διαρροές ότι δήθεν το σωματείο είναι αντίθετο με τις προσλήψεις, ενώ όπως υπογραμμίζουν είναι σύμφωνο, και το μόνο που επιδιώκει είναι η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Σχετικές ανακοινώσεις υποστήριξης των αιτημάτων του σωματείου εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το συνδικάτο οικοδόμων.

No comments yet.